WELKOM IN ZUTPHEN!

De monumentale Hanzestad Zutphen en het groene dorp Warnsveld zijn samen opgegaan in de gemeente Zutphen. Iedereen die de stad Zutphen vanuit het westen nadert raakt onder de indruk van haar fraaie ligging aan het water. De rivier de IJssel en de imposante koopmanshuizen aan de kade nodigen van verre uit tot een bezoek. Iets, wat dan ook jaarlijks door honderdduizenden wordt gedaan.

Zutphen was ook in vroeger eeuwen al bijzonder in trek als woon- en verblijfplaats. Zutphen heeft sedert 1190 stadsrechten. Regelmatig terugkerende evenementen en de weekmarkt zorgden ook toen al voor een grote stroom bezoekers. Nu heeft Zutphen, ondanks haar relatief geringe inwoneraantal, een grote verzorgende functie voor de Achterhoek en een gedeelte van de Veluwe.

Berkelpoort Zutphen

Rondom het oude centrum zijn de oude vestingwerken op tal van plaatsen nog tastbaar aanwezig. En in het hart van de stad ziet u statige koopmanshuizen en schilderachtige hofjes. Temidden van die middeleeuwse schoonheid treft u een moderne stad met een flink aantal bezienswaardigheden en een uitgebreid winkelaanbod met tal van speciaalzaken. De stad kent vier hotels en een groot aantal restaurants, cafes en bars. In de zomer is het goed toeven op de terrasjes in de binnenstad en aan de IJssel.

Het groene dorp Warnsveld, aan de oostzijde van Zutphen, heeft niet alleen een intieme dorpskern, maar ligt ook aan de rand van prachtige natuurgebieden. Kastelen, landgoederen en uitgestrekte bossen liggen vlakbij. En wat is er leuker dan een bezoek aan de stad te combineren met een fietstocht door een schitterend landschap?