Een unieke combinatie van stoomtrein en salonboot. Tijdens dit unieke arrangement bekijkt u de Veluwe vanuit de stoomtrein van de VSM, nostalgisch reizend van Apeldoorn naar Dieren. Daar stapt u over van spoor op water en vaart u met een salonboot over de kronkelende IJssel van Dieren naar Zutphen. Deze historische stad is echt een bezoekje waard. Dit prachtige “rondje” is echt compleet als u de Arriva-trein van Zutphen naar Apeldoorn neemt.

Er zijn verschillende reismogelijkheden. Zo kunt u ook kiezen om te starten in Zutphen met de salonboot naar Dieren. Vanaf Dieren stapt u over op de stoomtrein naar Apeldoorn. In Apeldoorn staat de Arriva-trein weer voor u klaar om u naar Zutphen te brengen. De Arriva-trein gaat ieder half uur van Apeldoorn naar Zutphen. Het is mogelijk om op te stappen in het Museumstoomdepot Beekbergen. U stoomt dan met de stoomtrein over de Veluwe, vanaf Dieren vaart u met de boot over de IJssel. In Zutphen heeft u nu tijd om de historische stad te bekijken, waarna u de Arriva-trein naar Apeldoorn neemt. Later deze middag staat de stoomtrein in Apeldoorn weer voor u klaar om u terug te brengen naar uw opstappunt Beekbergen.

Het Veluwe-IJssel-Boemel arrangement is mogelijk tijdens het hoogseizoen van dinsdag 17 juli t/m donderdag 16 augustus op maandag t/m vrijdag en start in de ochtend. Let op! Op vrijdag 20 juli en vrijdag 10 augustus is dit arrangement niet mogelijk!

OPSTAPPUNT BOOT ZUTPHEN (IJSSELKADE):

Boot:
Vertrek Zutphen IJsselkade – 10.20 uur
Aankomst Dieren -12.05
Vanaf de boot in Dieren is het ongeveer 25 minuten lopen naar de stoomtrein.

Stoomtrein:
Vertrek Dieren – 12.45
Aankomst Apeldoorn – 13.54
In Apeldoorn kunt u elk half uur (om .05 en .35) met de Arriva-trein terug naar Zutphen.
Vergeet niet na terugkomst in Zutphen de oude binnenstad te bezoeken!

OPSTAPPUNT TREIN ZUTPHEN (NS-STATION):
In Zutphen kunt u elk half uur (om -.05 en -.35) met de Arriva-trein naar Apeldoorn.

Stoomtrein:
Vertrek Apeldoorn – 10.45
Aankomst Dieren – 11.59
Vanaf station Dieren is het ongeveer 25 minuten lopen naar de boot.

Boot:
Vertrek Dieren – 12.30
Aankomst Zutphen – 13.45

TARIEVEN
Combikaart: Stoomtrein, Salonboot en Arriva-trein
Volwassenen (vanaf 12 jaar) € 23,00
Kinderen (4 t/m 11 jaar) € 15,00
Wij verkopen ook speciale kaarten voor alleen de stoomtrein en de salonboot, dit kaartje is niet geldig in de Arriva-trein:

Combikaart: Stoomtrein en Salonboot
Volwassenen (vanaf 12 jaar) € 19,00
Kinderen (4 t/m 11 jaar) € 12,50
Kaarten zijn verkrijgbaar aan boord van de salonboot, bij de conducteur op de stoomtrein of in het stationskantoor in Beekbergen.

– Gegevens onder voorbehoud –