Zoals eerder aangekondigd heeft TIP onlangs de KadoTIP geïntroduceerd. Het alternatief voor dure kadobonnen die veel in Zutphen verkocht worden, maar steeds minder ook in Zutphen worden ingeleverd. Het doel van KadoTip? Geld in Zutphen houden en zo samenwerken aan een gezond ondernemersklimaat en aantrekkelijke winkelgebieden. Leuk om te geven, nog leuker om te krijgen!

Dagelijks worden KadoTIP bonnen in een leuke envelop voorzien van een acceptantenfolder verkocht via TIP, Primera en binnenkort via de Readshop Leesten en Boek & Co Warnsveld. Omdat we nog niet iedere ondernemer persoonlijk hebben kunnen benaderen, en u ondertussen al wel KadoTIP als betaalmiddel kan worden aangeboden, hierbij uitleg over waar u op moet letten als u de bon wilt of gaat accepteren.

Kenmerken van KadoTIP:

  • Laagdrempelig en attractief
  • KadoTIP is er in waarden van 5, 7.5, 10, 15, 20 en 25 euro, ieder met een eigen kleurstelling
  • Zware kwaliteit papier met perforatie voor acceptatiestrook
  • De zilveren opdruk van het Torenstad logo en het woord KADO
  • Unieke nummering op zowel bon als acceptantenstrook
  • Witte sticker op voorzijde met unieke barcode en waardebedrag. Zonder deze sticker is de bon ongeldig!
  • Op de achterzijde wordt de verkoopdatum vermeld en een paraaf van de verkoopmedewerker

Wie mag KadoTIP accepteren?
Iedere ondernemer die deelnemer is of wordt van stichting TIP mag KadoTIP accepteren. U wordt deelnemer door uzelf aan te melden via e-mail of wanneer wij u bezoeken. U krijgt dan zo spoedig mogelijk na ontvangst van uw bijdrage (100 euro voor winkeliers en dienstverleners, 150 euro voor horeca) ons welkomstpakket betreffende alle info over KadoTIP, een deursticker en overige informatie.

Wat kost KadoTIP u?

Behalve uw tijd voor de gebruikelijke administratie om het door ons aan u verschuldigde bedrag te ontvangen kost KadoTIP u niets! Geen provisie, geen bijkomende kosten. U ontvangt een link naar een digitaal in te vullen formulier dat u samen met de KadoTIP (zonder de acceptantenstrook) bij ons inlevert en wij doen de rest.

Moet ik geld terug geven op de overwaarde van KadoTIP?
Nee, dat hoeft u niet maar het mag wel.

Hoe lang is een KadoTIP geldig?
In principe is een KadoTIP onbeperkt geldig. Beschadigde en/of onvolledige kaarten verliezen wel hun geldigheid.

Wie draagt zorg de uitbetaling van door mij geaccepteerde KadoTIP?
Stichting TIP staat garant voor de uitbetaling van de waarde van ingeleverde KadoTIP aan de acceptant. Daarvoor is een aparte Rabobank rekening geopend.

Hoe om te gaan met mogelijke fraude?
Wij hebben ons best gedaan KadoTIP zo fraudebestendig mogelijk te maken. Maar net als met andere waardepapieren is niets onmogelijk. Wanneer u twijfelt aan de echtheid van een aangeboden KadoTIP mag u de aanbieder altijd doorverwijzen naar TIP op de Houtmarkt. Desgewenst komen wij bij u de echtheid verzekeren! In voorkomende gevallen waarin u niet twijfelt handelt u net als bij twijfel over wettelijke betaalmiddelen en schakelt u de politie in.

Wie doen er al mee aan KadoTIP?
Een lijst met acceptanten wordt meegeleverd bij de verkoop van KadoTIP. De actuele lijst is na te zien op www.tipzutphen.nl/kadotip. Ook acceptant worden? Neem dan even contact met ons op via mail of telefonisch op 0575 844538 / 06 22221163

Wij menen hiermee een welkome aanvulling te bieden op het TIP assortiment en in het bijzonder op het potentieel aan bestedingen in Zutphen!